Grote nederlaag voor FC Eindhoven in Amsterdam

Blauw-Witten verliezen met 6-0

Na de 4-1 thuisoverwinning op Telstar ging FC Eindhoven een week later op bezoek bij Jong Ajax. Op Sportpark de Toekomst verloren de Blauw-Witten met grote cijfers van een sterk Jong Ajax. Het werd 6-0 voor de ploeg van ex-FC Eindhoven trainer Mitchell van der Gaag.

Al snel kwam FC Eindhoven onder druk te staan en was Jong Ajax enkele keren dreigend voor het doel van Ruud Swinkels. Zo moest de Eindhovense doelman reddend optreden na een schot van linksback Juan Castillo. Daarna had Jong Ajax veelal het balbezit en probeerde FC Eindhoven er regelmatig via de counter uit te komen. Via Joey Sleegers kregen de Blauw-Witten een mogelijkheid. De buitenspelers schoot na een voorzet van Samy Bourard over het doel.
Kort daarna kwam Jong Ajax op voorsprong. Verdediger Perr Schuurs stoomde op en bood spits Lassina Traoré de mogelijkheid om te scoren. Oog in oog met Ruud Swinkels rondde de Burkinees koel af.

Even later zorgde Ruud Swinkels ervoor dat de achterstand beperkt bleef. Eerst keerde de doelman een schot van Jurriën Timber en in de daarop volgende aanval een inzet van Noa Lang.
Samy Bourard miste, na een snelle uitbraak, dé kans op 1-1. Marcelo Lopes gaf voor waarna de Belg net te hoog mikte en over schoot. Een minuut daarna werd Samy Bourard naar de grond getrokken door een Ajacied en kreeg FC Eindhoven een strafschop. Ajax doelman Dominik Kotarski keerde de inzet van Joey Sleegers.
In plaats van 1-1 werd het 2-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Na een voorzet van Nicolas Kühn werkte Bart Biemans de bal ongelukkig achter Ruud Swinkels.
Nog voor rust liep het tweede elftal van Ajax uit naar 3-0 via Noa Lang die knap afrondde.

In de rust werd Kaj de Rooij vervangen door Cas Faber die, na lang blessureleed, zijn debuut maakte in het eerste elftal van FC Eindhoven. Het eerste schot van de tweede helft kwam van de voet van de debutant, maar Dominik Kotarski kon de inzet makkelijk pakken. Vervolgens kreeg Rigino Cicilia een goede mogelijkheid. De boomlange spits werd de diepte in gestuurd door Karim Essikal, kapte zich knap vrij, maar mikte vervolgens net te hoog over.
Jong Ajax liep in de 50e minuut uit naar 4-0 door Jurgen Ekkelenkamp die niet faalde voor de neus van Ruud Swinkels. Perr Schuurs schoot de Amsterdammers vervolgens naar een 5-0 voorsprong. Via een vrije trap liet hij Ruud Swinkels kansloos. Niet veel later schoot Ryan Gravenberch de ploeg van Mitchell van der Gaag naar een 6-0 voorsprong.
Youri Roseboom maakte net als Cas Faber ook zijn debuut voor FC Eindhoven, hij verving Rigino Cicilia. Vervolgens schoot Joey Sleegers voorlangs het doel van de Amsterdammers nadat Cas Faber hem die kans gaf.

In de slotfase kreeg FC Eindhoven nog een mogelijkheid op de eretreffer. Samy Bourard, vorige week tegen Telstar nog tweemaal trefzeker, kon de bal niet omlaag te drukken na een hoekschop en liet de bal over het doel verdwijnen.
De grootste kans was voor Karim Essikal, die oog in oog met Dominic Kotarski niet tot scoren kwam.
Tegen een versterkt Jong Ajax wist FC Eindhoven het sterke spel van vorige week tegen Telstar geen vervolg te geven. Eindstand: 6-0.

In verband met het interlandvoetbal speelt FC Eindhoven volgende week niet. De eerstvolgende wedstrijd voor onze Blauw-Witten wordt gespeeld op vrijdag 18 oktober aanstaande, aanvang 20.00 uur.
Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar fc-eindhoven.nl/tickets

Jong Ajax – FC Eindhoven 6-0 (3-0) 23. Lassina Traoré 1-0, 42. Bart Biemans (eigen doelpunt), 44. Noa Lang 3-0, 50. Jurgen Ekkelenkamp 4-0, 55. Perr Schuurs 5-0, 58. Ryan Gravenberch 6-0. Scheidsrechter: Robin Hensgens. Geel: Maarten Peijnenburg, Samy Bourard, Ruud Swinkels (FC Eindhoven).
Bijzonderheid: 40. Doelman Dominik Kotarski stopt strafschop van Joey Sleegers.

Jong Ajax: Kotarski; J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo; Gravenberch (60. Taylor), Ekkelenkamp, Eiting; Kühn (66. Pynadath), Traoré (78. Mendez), Lang.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg (71. Van Den Eynden), Biemans, Vermeulen; Essikal, Bourard, De Rooij (46. Faber); Lopes, Cicilia (61. Roseboom), Sleegers.

Fotografie: Johan Manders