Jong FC Eindhoven – Jong FC Emmen

Nieuwe nederlaag voor de blauw-witten

Jong FC Eindhoven wist niet te winnen in eigen huis tegen het effectieve FC Emmen. Een 0-3 nederlaag zorgde voor een nieuwe domper voor het team van Eric Addo.

In de eerste helft had FC Emmen voornamelijk de bal, maar was het FC Eindhoven dat de kansen kreeg. Zo schoot onder andere Roman Talboom net voorlangs het doel. FC Eindhoven moest het voornamelijk hebben van de omschakeling. FC Emmen had de bal maar creëerde nauwelijks kansen tot een paar minuten voor de rust. Een voorzet werd van richting veranderd en kwam zo in de voeten bij een speler van FC Emmen. Wouter Marinus schoot de bal binnen en wist in de 43e minuut de 0-1 op het scorebord te zetten. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft wisten de Blauw-Witten zichzelf goed te herpakken, FC Emmen lag onder een goede druk. Dit resulteerde in kansen voor FC Eindhoven zoals een terugleggende bal die door Niels Raaijmakers op de paal werd geschoten. FC Eindhoven wist geen doelpunten te maken en daar profiteerden de Emmenaren van. Thom Jonkerman werd omspeeld na een goed uitgespeelde aanval van FC Emmen en was Floris Kerkhofs net te laat om de bal voor de lijn weg te halen. Robbert de Vos maakte de 0-2. Daarna nam FC Emmen het initiatief over, de Blauw-Witten kregen de druk er niet meer op en gingen met meer risico spelen. Dit resulteerde tot een slotoffensief waarin FC Emmen door Freddy Quispel nog een keer wist te scoren. De uitslag eindigde op 0-3 in het Jan Louwers Stadion.

Opstelling Jong FC Eindhoven

Thom Jonkerman, Floris Kerkhofs (67e min Nordin Errouk), Flor van den Eynden, Niels Raaijmakers, Dave de Meij, Roman Talboom (67e min Gijs van Otterdijk), Quinten Huybers, Max Boonstoppel, Pieter Bogaers, Noori Oubaha en Jep van Dijck (53e min Kane Keizer).

Wissels: Cas Verhoeven, Walid Aabakrimi, Abdulrahman Alsbaei, Kane Keizer, Tibotius Odunze, Gijs van Otterdijk en Nordin Errouk.

Opstelling Jong FC Emmen

Wouter Marinus, Freddy Quispel, Ferhat Görgülü, Ruben Roosken, Desevio Payne, Daniël Camara Bos (64e min Bas Aalderink), Jafar Arias (83e min Joris Adams), Leon Sopic, Henk Bos, Robbert de Vos en Stefan van der Lei.

Wissels: Lars Dijk, Robin Jalving, Joris Adams en Bas Aalderink.