FC Eindhoven Maatschappelijk

FC Eindhoven is een voetbalorganisatie bestaande uit vier entiteiten: Betaald Voetbal, Zaalvoetbal (Futsal), FCE Randstad Academy en FCE Amateurs. De club is zich bewust van haar maatschappelijke functie in Eindhoven en de regio. Het Jan Louwers Stadion, de Indoor Sporthal en Sportpark Velddoornweg zijn ontmoetingsplaatsen voor alle lagen van de bevolking. FC Eindhoven heeft een voorbeeldfunctie waarmee het een bijdrage kan leveren aan maatschappelijke projecten in Eindhoven en omgeving.

Onder de naam ‘FC Eindhoven Maatschappelijk’ organiseert FC Eindhoven zelf activiteiten, maar werkt de club ook samen met andere organisaties om sociaal-maatschappelijke projecten te kunnen bewerkstelligen. De club heeft in dit netwerk van maatschappelijk verantwoorde organisaties een verbindende rol. Hierin stelt FC Eindhoven zich dienstbaar op onder het mom van ‘kracht door samenwerking’. Talentontwikkeling, re-integratie in de samenleving, educatie en vitaliteit zijn belangrijke aspecten voor FC Eindhoven.