Oefenduel met vv UNA eindigt in 4-1 zege

Ruim 450 supporters zien Blauw-Witten winnen

Voor ongeveer 450 toeschouwers heeft FC Eindhoven een 4-1 overwinning behaald in de oefenwedstrijd tegen VV UNA. Miano van den Bos, Franck Idumbo-Muzambo, Naoufal Azzagari en Jordy Huybers maakten de doelpunten voor FCE. Rob van Boekel, oud-speler van FC Eindhoven, maakte de tegentreffer.

Trainer Rob Penders gaf de jeugd volop de kans om zich te bewijzen en startte met David Janssen, Jordy Huybers, Dave de Meij, Alex Smeins, Miano van den Bos en Naoufal Azzagari. Nigel Bertrams, Pieter Bogaers, Mitchel van Rosmalen en Jens van Son waren de spelers met meer ervaring. Proefspeler Franck Idumbo-Muzambo completeerde de basiself.

In de openingsfase moest Nigel Bertrams ingrijpen en een lage voorzet onderscheppen, voordat Serhat Koç gevaarlijk kon worden.
Aan de andere kant stichtte Dave de Meij gevaar, maar zuijn kopbal miste kracht en doelman Yannick Derix kon eenvoudig de bal pakken

In de twintigste minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong. Een hoekschop van de Blauw-Witten leek te worden afgeslagen, maar Jordy Huybers greep goed in en nam de bal aan de rand van de zestien over. De bal belandde bij Miano van den Bos en scoorde vanuit de draai: 1-0.

Lang bleef de voorsprong niet op het scorebord staan. Rob van Boekel kreeg een vrije schietkans en schoot de bal, tien minuten na de openingstreffer, voorbij Nigel Bertrams: 1-1.

Richting de rust was het VV UNA waar de meeste dreiging vandaan kwam. Serhat Koç schoot een vrije trap in de muur en Nigel Bertrams was attent op de rebound van Rob van Boekel.
Vier minuten voor rust was Bertrams koel in een één-op-één sitiuatie met Serhat Koç.

Na rust, met Brian De Keersmaecker, Valentino Vermeulen en Maarten Peijneburg in de ploeg, had Jens van Son binnen twee minuten moeten scoren, maar stuitte op Yannick Derix. de UNA-goalie moest enkele minuten later opnieuw goed ingrijpen voordat Jordy Huybers bij de bal kon.

Na ongeveer een uur spelen wist FC Eindhoven in korte tijd tweemaal te scoren. Naoufal Azzagari kon op het doel afgaan, maar leek de bal te verspelen. De aanvaller weet de bal aan de meegelopen Franck Idumbo-Muzambo te geven, die daar wel raad mee wist: 2-1.
Ruim twee minuten later zette Jordy Huybers met een steekpass Dave de Meij en Naoufal Azzagari weg. Laatstgenoemde aarzelde niet en haalde direct uit: 3-1.

Twaalf minuten voor tijd scoorde Joey Sleegers bijna. Zijn schot ging via de paal en de rug van de UNA-doelman over de achterlijn. De 4-1 kwam alsnog. De ingevallen Jort van der Sande bediende vier minuten voor tijd Jordy Huybers op maat. De middenvelder tikte van dichtbij de 4-1 binnen.

FC Eindhoven – VV Una 4-1 (1-1) 20. Miano van den Bos 1-0, 30. Rob van Boekel 1-1, 58. Franck Idumbo-Muzambo 2-1, 61. Naoufal Azzagari 3-1, 82. Jordy Huybers. Aantal toeschouwers: 450.

FC Eindhoven: Bertrams (61. Borgmans), D. Janssen (46. Vermeulen), Van den Bos (71. Amevor), Van Rosmalen (46. Peijnenburg), Bogaers (71. Van Casand); Van Son (75. Van Rosmalen), Smeins (46. De Keersmaecker), Huybers; Idumbo-Mozambo (71. Oubaha), De Meij (71. Van der Sande), Azzagari (71. Sleegers).

Fotografie: FC Eindhoven Media