Raphinha wijst zaalvoetballers FC Eindhoven de weg

HV/Veerhuys met 2-6 verslagen

Bron: Eindhovens dagblad

De strijd om een plaats in de play-offs gaat voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven onverminderd voort. Bij middenmoter HV/Veerhuys ging het van een leien dakje; 2-6. Raphinha nam de helft van de doelpunten voor zijn rekening.

Voor rust liep de ploeg van coach Jan Vogels gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong. Jamal El Ghannouti, Dennis van den Eijnden en Raphinha tekenden voor de Eindhovense treffers. De pauze ging in met een 1-3 stand.

In de tweede helft schoot Jamal El Ghannouti vlot de 1-4 binnen en was er voor de bezoekers vervolgens niets meer aan de hand. Zeker toen Raphinha er nog twee treffers aan toevoegde. De Braziliaan bracht daarmee zijn seizoenstotaal op achttien.

Het uitslagenpatroon van FCE is als het Zevenheuvelenlandschap tijdens de Vierdaagse. Van landskampioen Hovocubo werd met een monsternederlaag van 10-3 verloren om vervolgens in het daaropvolgende duel met dezelfde cijfers van play-offs kandidaat FCK De Hommel te winnen. De 2-6 winst bij HV/Veerhuys deed de blauwwitten ook ditmaal zichtbaar goed.

Vorig seizoen stapte de ploeg van coach Jan Vogels overtuigend als de nummer één van het reguliere seizoen de nacompetitie in om vervolgens tegen FC Marlène zijn Waterloo te vinden.

Deze jaargang gaat het tot nu toe wat minder vlot. Met nog negen duels te gaan is er tussen de eerste vier posities welke deelname aan de play-offs garanderen en de rest van het deelnemersveld een lichte afscheiding ontstaan. Uit de top-vier krijgt FC Eindhoven alleen koploper ASV Lebo nog op bezoek.