Van den Eijnden:’Landstitel FC Eindhoven Futsal staat het hoogst op mijn lijstje’

Interview met Dennis van den Eijnden

Momenteel ligt de Eredivisie zaalvoetbal al een aantal maanden stil. FC Eindhoven Futsal mag niet trainen en geen wedstrijden spelen. Speler van FC Eindhoven Futsal Dennis van den Eijnden, 24 jaar, vertelt onder andere over zijn carrière als zaalvoetballer voor zowel FC Eindhoven als het Nederlands Team, zijn studie en welke doelen hij nog heeft.

Sinds 2010/2011 al speler bij FC Eindhoven Futsal en inmiddels ook international van het Nederlands Team. Dennis van den Eijnden is vaste waarde bij FC Eindhoven en heeft al meerdere prijzen gepakt met de club. ‘Ik ben via een vriend in contact gekomen met het zaalvoetballen bij het toenmalige CFE Cibatax/VDL wat later FC Eindhoven Futsal werd. Ik ben destijds in de C1 van de jeugd begonnen. Hier speelde ik met veel jongens in de jeugd die uiteindelijk ook het eerste team hebben gehaald, zoals onder andere Santosh Mohanlal, Koen van Rooij, Jorg van Galen, Tim van den Akker & Nick Kuylaars.’

Van den Eijnden, die als veldvoetballer in de jeugd van PSV speelde, gaf de voorkeur aan het zaalvoetbal. ‘Ik denk dat het spel in de zaal beter past bij mij, het is veel tactischer en explosiever ten opzichte van het veldvoetbal. Daarnaast is het ook veel attractiever om te kijken vind ik. Uiteindelijk heb ik voor de zaal gekozen omdat ik daar meer perspectief voor mijzelf zag.’

Hij vindt zichzelf een goed gedisciplineerde allround speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Verder is hij een intelligente speler met scorend vermogen. ‘Ik denk dat ik nog wel stappen kan maken in het dominanter zijn in het aanvallende spel. Verder vind ik dat er ook nog meer te halen valt uit mijn schot’, verhaalt Van den Eijnden. In zijn carrière heeft hij wel eens te horen gekregen dat hij te lief is voor de voetbalwereld: ‘Ik denk dat mijn Indische achtergrond hier wel in heeft meegespeeld.’

Over zijn mooiste momenten bij FC Eindhoven zegt Van den Eijnden het volgende: ‘De mooiste momenten zijn de prijzen die ik gepakt heb met FC Eindhoven Futsal, 1x de landstitel, 2x de KNVB Beker en 1x de BeNeCup. Vooral de KNVB Beker in 2018/2019 was een mooi moment, aangezien dat weer de eerste grote prijs was voor FC Eindhoven na een aantal jaar. De finale in Rotterdam met alle supporters en het feest na het eindsignaal was wel een bijzonder moment. Daarnaast was voor mij persoonlijk de uitwedstrijd tegen Hovocubo in 2018 een hoogtepunt, waarbij wij de wedstrijd met 2-6 wonnen en ik een hattrick maakte.’

Van den Eijnden is naast speler van FC Eindhoven ook 18-voudig international namens het Nederlands Team. Zijn debuut was op 1 november 2016 in en tegen Servië. In 2022 staat het EK voor de deur. ‘Doordat wij als gastland als eerste geplaatst zijn hebben we meer kans op een wat gunstigere poule. Het doel is om de poulefase door te komen en vanuit daar zo ver mogelijk komen. Hopelijk kunnen we met een volle oranje Ziggodome mooie dingen bereiken!’

Op dit moment ligt de competitie stil en mag er ook niet getraind worden door FC Eindhoven Futsal. ‘De Eredivisie zaalvoetbal ligt stil en het is onduidelijk of deze nog hervat gaat worden. Momenteel trainen we nog wel online om fit te blijven. Daarnaast train ik nog met het Nederlands Team, dus gelukkig kunnen we daar nog voetballen. Ik heb momenteel een kleine blessure, waardoor de focus ligt op het fit worden en blijven. Daarnaast wil ik mij op de trainingen blijven ontwikkelen als speler.’

De Brabander is ambitieus en hoopt nog zoveel mogelijk prijzen te pakken, hierbij staat de landstitel met FC Eindhoven Futsal het hoogst op zijn lijstje, dit zou ook betekenen dat FC Eindhoven Futsal weer mag deelnemen aan de UEFA Futsal Champions League. Verder hoopt hij nog zoveel mogelijk interlands te spelen voor het Nederlands Team en mee te gaan naar het EK in 2022.

Op de vraag wie de beste speler is waar Van den Eijnden mee samen heeft gespeeld kan hij niet 1 speler kiezen. ‘Karim Bali, Illias El Attabi, Oualid Saadouni, Abdelhak El Ghaadaoui, Raphinha & Karim Mossaoui. Allemaal topspelers waar ik mee gespeeld heb.’

Naast zaalvoetballer is Van den Eijnden ook nog student: ‘Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn MSc. Information Management aan Tilburg University. Het komende halfjaar ga ik mijn thesis schrijven bij Baker Tilly, zodat ik hopelijk eind juni afgestudeerd ben. Ik hoop na mijn master ergens bij een mooi bedrijf een leuke startersfunctie te kunnen beginnen. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar mogelijk in de IT Consultancy/Advisory. Eerst maar eens afstuderen en dan kijk ik daarna wel verder.’

‘Het meest memorabele moment in mijn zaalvoetbalcarrière is toch wel mijn debuut voor het Nederlands Team en mijn eerste goal voor het Nederlands Team. De eerste keer spelen voor je land blijft toch heel bijzonder, in een volle zaal in Servië, het volkslied en met de beste spelers van Nederland. Daarnaast was mijn eerste goal tegen Tsjechië een heel mooi moment omdat mijn vriendin, familie en vrienden aanwezig waren in Sittard. Dat was wel een mooi moment om te delen’, besluit Van den Eijnden.