FC Eindhoven niet voorbij angstgegner FC Marlène

Bron: Eindhovens dagblad.

De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben de laatste jaren grote moeite met FC Marlène. De Heerhugowaarders stonden ditmaal op een achtste plaats in het rechterrijtje en toch lukte het de ploeg van coach Jan Vogels niet om door te drukken. Na een 0-2 achterstand bij rust moesten de blauwwitten alle zeilen bijzetten om uiteindelijk op 4-4 te eindigen.

FC Marlène zette vorig seizoen ook al het team van coach Jan Vogels de voet dwars richting de finale van de play-offs om de Nederlandse titel. Nadat FCE met overmacht in de reguliere competitie bovenaan eindigde, ging het tegen de Waarders in de halve finale meteen mis.

Benecup

De dreun van de Benecup (winnen en door dubbel tellende uitdoelpunten tegen FT Antwerpen de beker aan de Belgen te moeten laten) leek door FCE in de eerste helft nog niet helemaal verwerkt. Al na twee minuten bracht Issy Hamdaoui de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Even later maakte Mo Attabi er 0-2 van.

Na de pauze kwam FC Eindhoven ijzersterk terug. Jordany Martinus liet overduidelijk van zich spreken en schoot binnen tien minuten een loepzuivere hattrick binnen en daarmee zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Jordy Cretier tekende even later voor 3-3. De Eindhovenaren leken de winst door een treffer van Raphinha naar zich toe te trekken, maar in dezelfde minuut bepaalde Jordy Cretier de eindstand op 4-4.