Zaalvoetballers FC Eindhoven geven op beslissende momenten niet thuis

FCE Futsal blijft steken op 3-3

FC Eindhoven Zaal is er niet in geslaagd om de gedeelde koppositie te behouden. In een moeizame strijd kwam de ploeg van coach Jan Vogels tegen laagvlieger ZVV Volendam niet verder dan een 3-3 remise. Medekoploper Hovocubo walste over Tigers Roermond heen waardoor de Hoornse formatie nu alleen de ranglijst aanvoert.

Tegen ZVV Volendam werd door FCE op 11 oktober vorig jaar verrassend de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. De formatie uit het vissersdorp aan het IJsselmeer won met 4-2. Ook ditmaal vormden de stug verdedigende oranjehemden een niet te nemen hindernis.

Mo Allouch ontbrak bij de Eindhovenaren. De Tilburgse flankspeler werd onlangs aan zijn rechterknie geopereerd waaruit botsplinters zijn verwijderd.

Ondanks dat de Volendammers waren teruggezakt naar de negende plaats bleef het de thuisploeg tot de allerlaatste seconde lastig maken. Het duurde tot de veertiende minuut alvorens aanvoerder Oualid Saadouni voor het eerst een bres in de hechte Volendamse verdedigingsmuur sloeg, 1-0. Tot aan de rust hielden de bezoekers dat vol.

Lichtzinnigheden

Vlak na de pauze maakte Dennis van den Eijnden er uit een ingestudeerde hoekschop 2-0 van en leek er niets meer aan de hand voor de Eindhovenaren. Totdat ZVV Volendam ineens de geest kreeg. Binnen zeven minuten stond het opeens weer gelijk. Lichtzinnigheden in de Eindhovense defensie werden door Johan Keizer en Jack Tuyp resoluut afgestraft, 2-2. Meteen daarna maakte Jordany Martinus de 3-2 maar dat vond in de ogen van Danny Tol geen genade, 3-3.

FC Eindhoven was na de winterstop aan een opmars bezig. Uit de laatste vier duels haalde de ploeg van coach Jan Vogels negen punten met een doelsaldo van 26-16 waardoor het gelijkspel nu als een bittere pil moet worden geslikt. Richting play-offs hebben de blauwwitten nu een afscheiding van vijf punten bewerkstelligd. Er zijn nog zeven duels te gaan.